21.4.10

bu da benden ''an education''


''An education'' filmini izledim. İşte benim yorumum;
Tutucu bir ailenin akıllı kızı Jenny Oxford hayalleri kurarken, kendinden yaş olarak oldukça büyük bir adama(David) aşık olur. Tatlı dilin yılanı bile deliğinden çıkardığını bilen David, kendini herkese sevdirir, Jenny'nin tutucu babası da dahil herkes delikten çıkmıştır artık. Büyük aşkın küçük sarhoşu Jenny, herşeyden(Oxford) vazgeçer ve hayatındaki tek ve en önemli varlık David ile evlenip, katılacağı partilerin, sergilerin, konserlerin hayallerini kurmaya başlar. Zaten madem Oxford'a gitmeyecek lise son sınıfı da okumasına gerek yok nasılsa diyerek liseyi de bırakır... 
 Sahtekar yaratık David, kıskançlık krizine girdiği bir akşam Jenny'e evlenme teklifi eder, takibindeki günlerde de ailecek bunu kutlamaya yemeğe giderler. Yolda arabanın benzini azaldığı için,  benzin almak için David arabadan inince, esas kızımız torpido gözündeki sigaraya uzanır veee...... David beyefendiye ve karısına gönderilmiş mektupları yakalar. Taklaya gelen David efendi ağzıyla kuş da tutsa evli olup da ona nasıl söylemediğinin şokundaki Jenny'ye kendini affettiremez.
Jenny terk ettiği okuluna geri dönmek ister ama cadaloz müdüre onu geri kabul etmez, Jenny de ingilizce öğretmeninin evine gidip gözünün çapağını yiyim diyerek yardım ister.  Gel zaman git zaman Jenny 1 yıl boyunca deli gibi çalışır, ona inek diyenlere nanik yapar... Birgün kahvaltı yaparken babası Oxford'tan gelen cevap mektubunu Jenny'e uzatır, okula kabul edilmiştir!!
  fin.





Carey Mulligan'i ilk kez 2010 Bafta Ödül Töreninde görmüştüm. Aksanlı sevimli bir kız olduğunu düşünmüştüm ama ''An education'' filminde oynadığını sonradan öğrendim. Wonderland dergisinin çekimlerinde Carey'i Twiggy'e benzetmeye çalışmışlar, bence benzetmelerine gerek yokmuş zaten çok benziyor. Biraz da geyik yapacak olursam; hani şu ''STAR LIGHT'' denen şey bu kızda fazlasıyla var. Mesela ben Hillary Duff'ta öyle bir ışık göremiyorum. Böyle yorum yapmak bana düşmez belki ama burası benim blogum ve istediğimi söylerim, burada benim kurallarım geçer dostum!




Bu filmden çıkarılması gereken diğer an education ise bu çantanın wishlistlere eklenmesidir. Fiyatları 70 £ cık! Biraz tuzlu ama çok güzel ♥


jj,allmoviepictures,cambridgesatchel


6 yorum:

Unknown dedi ki...

ikinci el kullanıyorsan istanbul'da böyle çantalar bolca var, şu internette 2. el satan bloglarda da gördüm benzer şeyler ama kargo ücreti oraya tuzlu olabilir tabii

Rh+ dedi ki...

bu film hakkında daha önce mendictionary.blogspot da yazmıştı,sende çok keyifli anlatmışsın,izlemek için sabırsızlandım:))

vintage peony dedi ki...

T.daughter* 2. el kullanıyorsam mı? Bu blogun çıkış noktası 2. el zaten.Hangi blogda görmüştün peki? Belki internetten bakarım, teşekkürler.
rh+*Filmi çok beğendim, kendimce yorumladım işte, teşekkür ederim :)

noraashira dedi ki...

Babasını delikten çıkaran tatlı dil değil aslında, David'in zengin bir adam olması, çünkü dönem itibariyle aileler için geçerli olan şey kızlarının zengin bi adamla izdivaç yapması. Nacizane düşüncem :))

vintage peony dedi ki...

evet haklısın, bu naçizane düşünceniz için teşekkür ederiz norağcım :)

Unknown dedi ki...

sentetik sezar olabilir belki emin değilim, ama bu aralar eski çantalardan çok gördüm, ben türkiye'de garaj sale'den takip ediyorum hepsini