15.5.09

herşeye nane

daha önce bir dergiden kestiğim,pardon yırttığım,o anda makası kalkmak alıp kesmek tekrar yerine koymak zor geldiğinden yırtıveririm.eh biraz da genetik. ama en son gördüğümde annem makasla kesmeye kendini alıştırmaya çalışırken beni de bir yandan öğütlüyordu.
-bak kızım makas alışkanlığın ossun,düzenli tertipli ol,makarnanın bile amalajını masla kes.
-taam annee
ohooo konudan baya uzaklaşmışım.herneyse dergiden koparttığım kızarmış ekmek üstü soslarına baktım belki kahvaltıda yaparım diyerekten,naneli domatesli bir tarifi görünce kendi 'naneli kızarmış ekmek üstü sos'umu yapmaya karar verdim.
>bir tutam taze nane
>ananemin yaptığı yeşil zeytinlerden 5-6 tane
>zeytinyağı
>taze limonun suyu
zeytinler biraz tuzlu olduğu için tuz eklemedim ama siz istiyorsanız tuz ekleyebilirsiniz,aynı şekilde ekşisini fazla isterim derseniz de limon suyunu fazla koyarsınız.

tadı çok güzel oldu..
tercihim tostların arasına boca etmek :)
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: