7.4.10

Almanya-Türkiye-İtalya-Tunus-Fas :)

Normalde hayatım, duygularım, hakkında yazmam. Fazla duygusala bağlamamak ya da  kendim hakkındaki şeylerle insanları sıkmamak için kaçınıyorum bu tip konulardan. Ama haftalardır içimde kopan fırtınaları, düşünceleri ve olayları satırlara dökme isteği uyanıverdi işte. Yazmasaydım tabii ki çatlamazdım ama madem bu bir günlük(sanal da olsa) yazıyorum efenim..
İşyerimizde 6 aydan sonra 15 günlük izin kullanma hakkımız olduğu için aylar önce tatil planları, nereye gidelim vs düşünmeye başlamıştık bile. Eşimin annesi ve kızkardeşi Almanya'da, ablası İngiltere'de babası ise Türkiye'de yaşıyor. İlk fikir Almanya diye çıktı. İtalya'ya balayımızda gidemediğimiz için ilk hafta Almanya 2. haftada İtalya'ya gidelim dedik, ama bu fikirde zamanla değişiklikler oldu. Birkaç haftadır kayınvalidem Türkiye'de, ablası da Mayıs'ın ilk 2 haftası Türkiye'ye gelecek olduğundan, tüm aile hep beraber olalım  izinimizde 1.hafta Tr, 2.hafta İtalya yapalım diye düşündük. Ben tabi aylar önce başladım bile, tur rehberimizi düzenlemeye, araştırmaya, şuraya gideriz, şunu yeriz-içeriz. Favorilerime sayfalar dolusu linkler ekledim :) Hatta birkaç gündür Mügemmel'den  bir tur-tavsiye yazısı bile istedim, sağolsun kendisi beni hiç kırmadan kabul etti ve harika bir tur planı gönderdi.

Konunun kilit noktası başka ama!!! Burada çalışabilmemiz için oturum izni almamız gerekiyor, eşimin oturum izni çıktı, şimdi benim iznimin çıkmasını bekliyoruz. Maalesef Oturum,Vize gibi işler Libya'da çok yavaş ilerliyor. Bazı kişilerin 1 yıl sonra çıkabiliyormuş oturum izinleri, bu ihtimali düşünmek bile fena!.. Ayrıca oturum izni çıkmadan ülkeden de ayrılamıyorsunuz yani, mecburen bekleyeceksiniz... Sabır işi anlayacağınız..  :)
İtalya için vize başvurusunu bize 6 saat uzaklıktaki Tripoli(başkent)'den yapmamız gerekiyor. Benim oturum çıkacak da, vizeye başvuracağız(10 gün sonra cevap gelirmişşş) da, önce türkiye'ye gideceğiz de oradan İtalya'ya geçeceğiz. Whuu!! Ben yazarken siz de okurken gerildiniz eminim :) Ama sakin kalınca daha doğru bir şekilde karar verip, hareket ediyorsunuz..
Eğri oturup doğru konuşayım en iyisi diyerek aldım kendimi karşıma; bak arkadaşım bu İtalya işini bu seferlik unut, bu seferlik Tr'ye git ailenle arkadaşlarınla hoş-beş et, ayacıklarını uzat, dinlen gel dedim. Sadece ben demedim eşim, arkadaşlarım da söyledi. Zar zor kabul ettim bu fikri, erteleyelim dedim...
Bu süreçte az fırtınalar kopmadı evde. Eşim de benim gibi Aslan burcu hatta doğum günümüz aynı gün. İkimizde bir inat, bir asiilik siz düşünün artık :)
Neyse İtalya şuanda gündemimizden çıktı, Tunus nasılmış diyorduk amaa kararımızı MARAKEŞ'te kıldık..
Şimdi ki planımız tanrı izin verirse 10 gün Türkiye'de ailelerimizle hasret giderip, Fas'a geçmek. oleyy!!
Favori sayfalarıma Fas sayfalarını ekliyorum bugün.

Hayatımız sürprizlerle dolu bu her zaman böyle oldu, son dakikada değişiveriyor herşey. Sürprizler güzel olsa da bazen bu süreçler sancılı olabiliyor.. 
Gelişmelerle yine karşınızda olacağım :P

12 yorum:

Unknown dedi ki...

İtalya kadar olmaz belki ama Fas da çok güzel bir yer, doğru bir karar vermişsin bence

Matissera dedi ki...

Burada daha çok vakit geçirebileceğine sevindim, Fas'ta iyi bence, bir dahakine İtalya'ya gidersiniz. :)))

Rh+ dedi ki...

maalesef bazen insanın elinde olmadan planları değişebiliyor,ama bu çok eğlenmeyeceğiniz anlamına gelmiyor,iyi olmuş boşver;)iyi tatiller şimdiden.
eylül gibi düşün italyayı çok güzel oluyor hem.

eda bayraktar dedi ki...

konuyla alakası yok ama benim blogcuğuma bi bakarsan sevinirim...eda..

vintage peony dedi ki...

teşekkürler :)
İnşallah oturum izni bir an önce çıkar da bir yerlere gideriz :)

battodol dedi ki...

bende bir libyazede olaraktan yorum bırakmadan edemedim :)Umarım bir an önce oturumlarınız çıkar sonra çıkış vizeleriniz çıkar sonra da bi güzel gezer eğlenir dönersiniz :)Benzer şeyleri 2 ay öncesinde yaşadığım için neler hissettiğini çok iyi anlıyorum desem ayıp etmiş olmam dimi?

vintage peony dedi ki...

arte* libyazede mi :)
dilekleriniz için teşekkürler

battodol dedi ki...

böyle yazınca paşazade gibi olmuş şimdi farkettim:) Ben de iş için Libya'dayım.

Adsız dedi ki...

merhaba,
çok çok ama çok şaşırdım
ben de esımle lıbyada yasıyorum. hazıran ayında yapacagımız tatılde ıse italyaya gitmek istiyoruz, ıstıyorduk daha dogrusu.vıze surecındekı zorluklardan dolayı hevesımız kırıldı bu fıkrı unutsak ıı olur derken buldugum alternatıf ıse fas :D tesadufun boylesı. gercı henuz fas konusunda uzlasabılmıs dıılız esım ınat edıyor bıraz. zaten afrıkada yasıoruz tatılde de afrıkayı mı gezıcez dıye ama benım cok gormek ıstedıgım yerlerden bırı. dıer alternatıflerım ıse tunus ve cezayir. bu gıdısle antalyada hersey dahıl otellerden bırınde yıne monoton bı tatil gecırıcez sanırım. zaman daraldı. bu arada ben bıngazıde yasıyorum. sız hangı sehırdesınız?
SEZA

vintage peony dedi ki...

aa büyük tesadüf hakkaten :D
ufff antalyanın herşey dahil otel anlayışı bana da çok ters. ye iç yat, tembel tembel.
eşim tunus çok istedi ama bana pek cazip gelmedi.
Benim kanım kaynıyor gezeyim dolaşayım, yeni kültürler, mekanlar göreyim, ahh ah.. Ve hala kesin değil fas'a gidişimiz :)
Biz Sirte şehrindeyiz, Bingaziye 5-6 saat uzaklıkta sanırım.
Aslında Mısır size çok yakın oraya da gidebilirsiniz :D

Adsız dedi ki...

bılıyorum sırteyı evet 5-6 saatmıs.
mısır da olabılır hatta bıngazıden otobusle bıle en fazla 12 saatte gıdılebılıyormus ucakla 1 saat ama sankı burnumuzun dıbınde olunca zaten mısıra gıderız ılk tatılde dıe hep es gecıyoruz halbukı kac bayram vs tatıl gecırdık burda kılımızı kıpırdatmadık. lıbyanın tembellıgı bıze de yansıdı sanırım :D
ben de bugun harıl harıl arastırıyorum vızesız neresı olur dıe. cazıp bı fıkır edınırsem paylasırım :D
sırtede hayat nasıl bu arada? orada yasayan cok aıle varmıs. burda da turk cok ama pek bı organızasyon yapıldıgı yok. herkes kendı halınde yanı
ya bıde vıze konusunda kafam karıstı bnm. sımdı burdan alınacak vıze ıle burdan ıtalyaya gıtmek gerekıyo dımı??

SEZA

vintage peony dedi ki...

yok şart değil burdan italyaya gitmene :D
vize başvurusunda belirteceksiniz, biz önce tr sonra italya diye. Ama keisn öğrenmek lazım tabi.

Mısıra ilk fırsatta kaçın bence, accaip bi yerdir orası yaa