20.10.13

Esma'nın Mayalı Poğaçası

 Esma's Yeast Pastry










Süper ötesi leziz yumuş yumuş bir poğaça sever misiniz? Eveeeet! Dediğinizi duyar gibiyim :))

Tarifi arkadaşım Esma'ya ait.


Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağu süt(ılık)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 instant maya
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4-5 su bardağı kadar un
 Üzeri için yumurta sarısı ve çörek otu

Tüm malzemeleri karıştırın, yumuşak ve biraz yapışık bir hamur elde edene kadar unu ekleyin, ayırırken yağla ellerinizi ıslatabilirsiniz. Hamuru minik toplar halinde parçalara bölüp 30 dk bekletin. Fırça yardımıyla üzerine yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpiştirin.
175 derece fırında 30-45 dk arası altlı üstlü pişirin.

Afiyet olsun



Do you like soft and yummy pastries? Yaaay!! I heard that :)


Recipe is from my friend Esma.



Ingredients


  • 1 1/2 cups water
  • 1 1/2 cups milk (room temprature)
  • 100 gr granuled sugar
  • 2 tb sp instant yeast
  • 4-5 cups all purpose flour
Egg yolk, black cumin


Mix all things together and add flour untill you have very soft and little bit sticky dough. Put some oil to separate them. Make small balls and wait 30 min to rest. Brush egg yolk on top and add black cumin.

Preheat oven 175 C bake 30-45 min

Enjoy




Hiç yorum yok: