29.9.13

Yağsız Mücver !


Müvceri çok yağlı olduğu için yiyemeyenlere müjde!!!

Yağsız Mücverini yapın teflon tavada bi gıdım yağ koyup omlet gibi pişirin :)

Malzemeler:

  • 3 orta boy kabak
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 çay k. kabartma tozu
  • tuz-karabiber
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam dereotu
 Kabakları, havucu ve soğanı rendeleyip bir kapta 2-3 dk bekletip suyunu sıkın.
içine yumurta, tuz-k.biber, kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın.(eğer toparlanmayacak kadar cıvıksa az daha un ekleyin)
Teflon tavada az tereyağını  eritip yuvarlak ve yassı köfte şekli verdiğiniz mücveri koyun omlet gibi pişirin.


Not: Pişirirken mümkün olduğunca ince olmasına dikkat edin ki içi de pişsin. Ben biraz kalın yapmışım bir dahakine daha ince yapıcam söz! :)

Afiyet olsun..





2 yorum:

Selin C. dedi ki...

Un koyunca Karatay`a uygun olmuyor. Unsuz mukemmel oluyor firinda.
Peynirle vs denemeni tavsiye ederim. Karatay tarifleri kitabinda tarifi var.
Hurmali dondurma, kayisili tatli, borek tarifleri vs var:)

vintage peony dedi ki...

Bulgur koyalim oyleyse