15.8.13

Limonlu Bar(Tart)


Yazlık fresh mi fresh bir tart tarifiyle karşınızdayım tombalaklar ^.^
Eh bu tatlıları yapıp yersek tombalak oluruz elbet haksız mıyım amaa :) Şaka şaka. Zaten ben bişey yaptığımda en fazla 1 dilim ya da tadına bakmak için bir parça yiyebiliyorum. Yaparken gözü doyuyor herhalde insanın.
Tarifi Mutlu Chef blogundan aldım. Fotoğraflarla çok güzel anlatmış. Linkine gitmek isterseniz tıklayın..
Tartın hamuru olağanüstü güzel oldu(yiğidi öldür tereyağının hakkını yeme).Ne yalan söyleyeyim Paul'da yediğim tart hamurlarına benzettim!
Üst krema kısmı ilk anda limonlu tadıyla yumuşak helva gibiydi fakat saklamak için buzdolabına koyduğumda ertesi gün üst kısmı sertleşti biraz. Bilmiyorum aslında annemin evinde yaptığım için belki beceremedim, insanın kendi evindeki düzenindeki gibi olmuyor sonuçta.Hamur cepte ama gerçekten.. Türlü türlü meyvelerle ve kremalarla zenginleştirilmiş yazlık hafif tatlılar çıkar o hamurdan.
MalzemelerHamuru İçin;
  • 1/2 bardak (120 gr) oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
  • 1/3 bardak (cup) pudra şekeri
  • 1 bardak (cup)  un
  • 1 tutam tuz
Limonlu Kat İçin;
  • 1 bardak (cup) şeker
  • 3 yumurta
  • 3/4 bardak (cup) limon veya mandalina suyu (yaklaşık 3 adet)
  • 1 tatlı kaşığı limon veya mandalina kabuğu
  • 1/2 bardak (cup) krema
  • 2 yemek kaşığı  un
Süslemek İçin;
  • Pudra Şekeri
YapılışıFırınınızı 180°C ye ayarlayın ve ısıtın. Limonlu barın hamuru için un, tereyağ, pudra şekeri ve tuzu karıştırarak yoğurun.Orta büyüklükte dikdörtgen veya kare kabınızın içine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız hamuru tabanına yayarak fırına atın. Yaklaşık 15 dk. üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Limonlu  katı hazırlamak için yumurta ve şekeri mikser kabına koyun ve beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Mikseri kapatın. Vanilya ve unu ekleyin, bir spatula veya kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. Unu karışıma yedirince en son limon suyunu ve limon kabuğunu ekleyerek karıştırın.Karışımı önceden pişen tabanın üzerine dökün ve yaklaşık 25-30 dk. daha pişirin. Üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Limonlu barı tamamen soğuyunca buzdolabına koyun. En az 1 gün buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli oluyor. Üzerine pudra şekeri serpin ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..

2 yorum:

Grace Happy dedi ki...

ellerınıze saglık :)

Ada ile hayat dedi ki...

Görüntüsü bir harika. Denemek lazım diyor :)