8.7.13

Havuçlu Ananaslı Kek


Bu keki daha önce annemde yemiştim ama unuttuğum için tekrar yapıp yiyelim dedim. Şunu söylemeliyim, bu kek gerçekten benzersiz, daha önce yediklerinize benzemiyor.
Islak browni gibi düşünün ama damağınızda bilindik çikolata yerine tarçın, ceviz, havuç ve hindistan cevizi aroması bırakıyor.

Tarifi Amerikalı bir arkadaşından almış annem. Ben sizin için anlaşılır biçimde anlatmaya çalışacağım fakat anlayamadığınız bir yer olursa lütfen sormaktan çekinmeyin. :)

Havuçlu Ananaslı Kek Tarifi:

Yapılışı 3 aşama. 180 C 40 Dk

1.
  • 1-1/2 Kap kepeklı un
  • 1/2 Kap Yulaf unu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 t.k. karbonat
  • 1/2 t.k. tuz
2.
  • 2 Kap Havuç rendesi
  • 1 Kap Ananas küçük doğranmış
  • 1/2 Kap Ceviz
  • 1/2 Kap Susam
  • 1/2 KAp Hindistan Cevizi
3.
  • 3 Yumurta
  • 3/4 KAp Sıvıyağ
  • 3/4 Kap Ayran
  • 2 Kap Şeker
Karamel Sosu

  • 1/2 Kap ayran
  • 1 Kap şeker
  • 1/2 T.k. karbonat
  • 1t.k. pekmez
  • 1/2 Kap tereyağı


Öncelikle ayrı kaplara eklediğiniz 3 parti karşımı kendi arasında karıştırın. MEsela sadece toz karışımları, sadece sıvıları vs. Ardından sırasıyla 1+3+2 numaralı karışımları birbirine karıştırın geniş dikdörtgen kalıbına döküp önceden ısıtılmış fırına sürün.

Şimdi sıra karamel sosunda; (Biraz dikkatli pişirme gerekli çünkü en son karbonat eklerken köpükler taşabilir o yüzden ocaktan alın)
Onun sırası ise şöyle, Şeker, tereyağını ocağa alın. Hafif ısınınca ayranı, pekmezi ekleyip kaynatın.(kabaracak). Ocaktan alıp karbonatı az az ekleyerek karıştırın. 
Karamel sosunuz da hazııır :)

Kekiniz de fırında piştiyse(kürdan kontrolü) karamel sosu ılıkken kekin üzerine çatalla delip sosunuzu gezdirin.

Yeni tarifler için beklemede kalın, Afiyet olsun :)